Αγώνας δρόμου για να αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ρεύματος στις περιοχές της Χαλκιδικής

July 12, 2019


Οι τεχνικοί της ΔΕΗ κάνουν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, στα μέρη που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία. Το ίδιο πράττουν οι υπόλοιπες υπηρεσίες και οι κάτοικοι …


Loading...


Οι τεχνικοί της ΔΕΗ κάνουν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, στα μέρη που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία. Το ίδιο πράττουν οι υπόλοιπες υπηρεσίες και οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά αυτό που προέχει είναι η επιδιόρθωση των βλαβών που αφορούν την ηλεκτροδότηση της περιοχής. Για να μην έχουν περαιτέρω προβλήματα και οι επιχειρηματίες που ζουν από τον τουρισμό. 

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκαν, οι εκτεταμένες ζημιές σε πάρα πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, μετά τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες» των συνεργείων του Διαχειριστή.

Όπως ενημερώνει για τη Χαλκιδική, και ειδικότερα για το ανατολικό και κεντρικό τμήμα της καθώς και τη χερσόνησο της Σιθωνίας, όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν επιδιορθωθεί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά.

Το αργότερο ως το Σάββατο (13/07) το πρωί αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ρεύματος στις περιοχές της Χαλκιδικής όπου διεκόπη το ηλεκτρικό από το βράδυ της Τετάρτης (10/07)…

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί τόνισε, πάντως, ότι η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί σε όλες τις περιοχές μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (12/07), μετά τις ενέργειες που έγιναν τις τελευταίες ώρες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αποκατάσταση στα Νέα Μουδανιά και την Καλλικράτεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του Υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο κολόνων της ΔΕΗ και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέσης Τάσης.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Πέμπτης (11/07), σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποστείλει γεννήτριες στη Χαλκιδική προκειμένου να βοηθήσει με την επίλυση του προβλήματος, σε μια περιοχή ιδιαίτερα τουριστική που χρειάζεται να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Στο μεταξύ, νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής (12/07) στο δημαρχείο Μουδανίων για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Χαλκιδικής, μετά το φονικό χτύπημα της κακοκαιρίας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Υπενθυμίζεται πως η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική συζητήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Μουδανιών υπό τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του νέου γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, και των διευθύνοντων συμβούλων του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ. Για «πρωτόγνωρο φαινόμενο στο οποίο συνέπεσαν η μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 35 χρόνων στην περιοχή και η μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ» έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής έχει ρεύμα

«Κάνουμε προσπάθεια αργά το βράδυ ή έστω νωρίς το πρωί του Σαββάτου να ηλεκτροδοτήσουμε όλο τον νομό» δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο «το πρώτο “πόδι” από την Ποτίδαια και κάτω έχει ηλεκτροδοτηθεί. Παραμένει το πρόβλημα με τους ιστούς των 150 κιλοβόλτ» πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

Η ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ για την Χαλκιδική

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης σε πάρα πολλές περιοχές στη Β. Ελλάδα, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων του, έχουν αποκατασταθεί οι εκτεταμένες ζημιές σε όλους τους νομούς, ενώ σε ότι αφορά στο Νομό Χαλκιδικής, η πρόοδος των εργασιών έχει ως εξής:

Στην περιοχή της Χαλκιδικής και ειδικότερα στο Ανατολικό και Κεντρικό τμήμα της καθώς και στη χερσόνησο της Σιθωνίας έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά.

Στην περιοχή μεταξύ Νέων Μουδανιών και Καλλικράτειας, η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης συνεχίζεται κι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες ώρες.

Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του Υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέση Τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το τεχνικό προσωπικό του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων σε πλήρη ετοιμότητα με επάρκεια υλικών και εξοπλισμού, ξεκινώντας την επιθεώρηση και προχωρώντας σταδιακά στην αποκατάσταση των πολύ μεγάλης κλίμακας ζημιών στο Δίκτυο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η κακοκαιρία προκάλεσε τη μερική ή ολική καταστροφή περίπου 300 στύλων, λόγω πτώσης κλαδιών, δένδρων και άλλων αντικειμένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Στέφανος Οκταποδάς, κι ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου, Ηρακλής Μενεγάτος, έχουν μεταβεί στη Χαλκιδική για την επίβλεψη και τον συντονισμό όλων των εργασιών αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών με σχέδιο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις πληγείσες περιοχές και εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κλπ) να απομακρυνθούν και να μην έρθουν σε επαφή.

Ο καθαρισμός του οδικού δικτύου έχει ολοκληρωθεί δήλωσε ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Όπως συμπλήρωσε, την Παρασκευή (12/07) οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν ελέγχους σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πιλοτική δοκιμή του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112», παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

«Η υπηρεσία άμεσης ενημέρωσης πολιτών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης -ο αριθμός 112- δεν λειτουργεί στη χώρα μας. Η ενεργοποίησή του αποτελεί άμεση προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Φωτογραφίες: intimenews.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.