Χαμός στον Μασούτη: Γιατί ξέσπασε εμφύλιος ανάμεσα στα καταστήματα

February 21, 2020


Εμφύλιος ξέσπασε στον όμιλο Μασούτη με επίκεντρο τα express markets της αλυσίδας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Bankingnews.Τα κανονικά καταστήματα της αλυσίδας που πραγματοποιούν επέκταση στην πρωτεύουσα …


Loading...


Διαβάστε περισσότερα...

Εμφύλιος ξέσπασε στον όμιλο Μασούτη με επίκεντρο τα express markets της αλυσίδας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Bankingnews.

Τα κανονικά καταστήματα της αλυσίδας που πραγματοποιούν επέκταση στην πρωτεύουσα φαίνεται να στέκονται ανταγωνιστικά απέναντι στα express markets της αλυσίδας στοιχείο το οποίο τορπιλίζει το κλίμα για τη Μασούτης.

Η πρώτη ανάγνωση των προσφερόμενων τιμών στα express markets έναντι των τιμών που προσφέρουν τα κανονικά καταστήματα της αλυσίδας διαφοροποιούνται οριακά.

Όπως ωστόσο όλα δείχνουν οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν να τρέξουν στην Αθήνα τα μίνι μάρκετ του Μασούτη στην Αθήνα πλέον δέχονται ανταγωνισμό που θα εξελιχθεί σε σκληρό από τα «αδελφά» καταστήματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογα ζητήματα δεν υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα μολονότι λειτουργούν περίπου 120 mini markets και ο πυρήνας των καταστημάτων της αλυσίδας Μασούτη βρίσκεται στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Σύμφωνα με έμπειρο στέλεχος του λιανεμπορίου υποστηρίζει ότι η κάθοδος της βορειοελλαδικής εταιρεία στην Αττική την οδήγησε στη διαμόρφωση τιμοκαταλόγων οι οποίοι ήταν χαμηλότεροι της αγοράς με σκοπό την προσέλκυση των καταναλωτών.

Αντίθετα στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα καθώς η τιμολογιακή πολιτική των «συγγενικών» καταστημάτων δημιουργεί μία απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρηματίας που δουλεύει στην Αθήνα ένα express market της αλυσίδας βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ομίλου Μασούτη έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Την ίδια στιγμή κρατά ως άσσο στο μανίκι το δικαίωμα της κατάθεσης αγωγής στη Δικαιοσύνη για τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρησή του.

Πρόκειται για μία διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πλευρά του επιχειρηματία θέλει να αποχωρήσει από την ομπρέλα της express market έχοντας όμως οικονομικές απαιτήσεις πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον όμιλο Μασούτη καθώς όπως υποστηρίζει δεν τηρήθηκε η αρχική συμφωνία με την κάθοδο της αλυσίδας στην Αθήνα.

Στην προοπτική όμως να φθάσει η υπόθεση στο δικαστήριο μπορεί το κόστος να είναι μεγαλύτερο για τη διοίκηση καθώς θα προσκομισθούν τιμολόγια αγορών όπως και λιανικές τιμές από τα καταστήματα Μασούτη και είναι πιθανόν να φέρουν στην επιφάνεια έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχεται από την ίδια την εταιρεία.

Στην Αθήνα υπάρχουν μόλις 7 express markets όταν ο όμιλος Μασούτη διαθέτει περίπου 60 καταστήματα.

Το διαβάσαμε εδώLoading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.